Aveam in frigider un pachet de 100 de gr file de somon afumat. Adica prea putin ca sa prepar ceva mai deosebit. Dar aveam si o conserva de ton si uite asa, incet-incet a iesit de un pachetel de somon cu ton si inca o cantitate egala de compozitie pe care am folosit-o ca dip pentru grisine. A fost indeajuns pentru scopul propus - o gustarica-n doi :) .
Asadar, daca vei urma cantitatile, vei avea nevoie de 200 gr de file de somon afumat pentru doua pachetele. Poti, bineinteles, inlocui tonul din compozitie cu o conserva de somon.
Pentru salata am folosit tot baby spinach, putin ulei, putina lamaie, un strop de mustar Dijon.
Te orientezi in bucatarie dupa un vas micut care sa dea forma pachetelului. Il imbraci cu folie alimentara si il tapetezi cu bucatile de file de somon, lasand marginile sa atarne peste marginile vasului.
Amesteci toate celelalte ingrediente, mai putin spanacul tocat. Pui jumate de compozitie in forma. Amesteci jumatatea ramasa cu cele doua linguri de spanac tocat si adaugi in vas. Impreunezi frumos marginile de file de somon si inchizi pachetelul, acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider 2-3 ore. Rastorni pe o farfurie, dezlipesti usor folia et voilà!