Am gasit in Kaufland aceste paste gigante si m-am gandit sa le umplu cu carne, reteta fiind asemanatoare cu cea de lasagna cu carne tocata de porc.
Sos Ragù:
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se toaca.
Tijele de apio se spala si se taie rondele.
Aceste legume se calesc intr-un wok cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune sare) si se mesteca continuu pana cand scade apa lasata de aceasta. Se pune vinul si putin piper negru macinat si se lasa la fiert pana cand scade vinul in totalitate. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa la fiert circa o ora, la foc mic, mestecand din cand in cand.
Intre timp se prepara sosul Besciamella:
Untul se topeste intr-un vas inalt, se adauga faina, apoi laptele cald (treptat), nucsoara si sare si piper dupa gust si se amesteca energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama, dupa care se ia de pe foc.
Asamblare:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pune o cratita cu apa si putina sare la fiert, iar cand apa da in clocote se adauga pastele si se fierb 7-8 minute, dupa care se scot si se clatesc cu apa rece.
Intr-un vas patrat se pune un strat de sos Besciamella, se aseaza pastele in pozitie verticala si se umplu cu sos Ragù. Restul sosului se pune printre paste. Se toarna restul de sos Besciamella, apoi se adauga cascavalul ras. Vasul se introduce la cuptor pentru 25 de minute.
Daca sosul Besciamella se intareste, se mai pune la foc impreuna cu putina apa si se amesteca energic cu telul pana cand redevine lichid.