Oua umplute

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2011 | 4982 vizualizari

 

O reteta pe care n-am facut-o de mult timp, dar pentru ca s-a nimerit sa am multe oua in casa, uite ca am pus-o in aplicare si a prins foarte bine pt ca in week-end am avut si musafiri neasteptati:P
Abia m-am mutat cu prietenul meu si fiind la inceput de drum nu am tot ceea ce-mi trebuie prin bucatarie in materie de ustensile...mai improvizez si eu:D Ca de exemplu nu am avut un platou, asa ca am asezat ouale pe o farfurie dar incetul cu incetul imi v-oi cumpara toate cele necesare si promit ca si pozele atunci v-or arata mult mai bine!!:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua + 2 oua pt maioneza
  • o conserva pate de porc mica
  • o ceapa rosie potrivita (sunt f bune si cozi verzi de ceapa)
  •  sare
  • piper
  • 100 g ulei
  • 1 lingura rasa de mustar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute:

Se pun cele 6 oua la fiert cam 20 de minute. Trebuie sa fiarba tari.

In timp ce fierb ouale, facem maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si 100 gr ulei.

Dupa ce au fiert ouale, le punem in apa rece ca sa se raceasca bine, apoi le curatam de coaja cu atentie.

Dupa ce le-am curatat le taiem in doua pe lungime, scoatem galbenusurile.

Strivim galbenusurile printr-o sita ca sa fie cat mai fine. Daca n-avem sita, le dam pe razatoarea mica.

Amestecam galbenusurile cu pateul, 3/4 din maioneza, ceapa tocata marunt, mustar , sare si piper. Din toate acestea va rezulta o pasta cu care vom umple jumatatile de albus si le asezam pe un platou unul langa altul (inghesuite).

Dupa ce le-am pus pe platou le ornam cu maioneza ramasa, iar peste maioneza, la alegere si dupa imaginatia fiecaruia punem gogosar in otet, masline, albus de ou, patrunjel...

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pane-uri de ciuperci umplute