Oua umplute

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2011 | 5305 vizualizari

 

O reteta pe care n-am facut-o de mult timp, dar pentru ca s-a nimerit sa am multe oua in casa, uite ca am pus-o in aplicare si a prins foarte bine pt ca in week-end am avut si musafiri neasteptati:P
Abia m-am mutat cu prietenul meu si fiind la inceput de drum nu am tot ceea ce-mi trebuie prin bucatarie in materie de ustensile...mai improvizez si eu:D Ca de exemplu nu am avut un platou, asa ca am asezat ouale pe o farfurie dar incetul cu incetul imi v-oi cumpara toate cele necesare si promit ca si pozele atunci v-or arata mult mai bine!!:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua + 2 oua pt maioneza
  • o conserva pate de porc mica
  • o ceapa rosie potrivita (sunt f bune si cozi verzi de ceapa)
  •  sare
  • piper
  • 100 g ulei
  • 1 lingura rasa de mustar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute:

Se pun cele 6 oua la fiert cam 20 de minute. Trebuie sa fiarba tari.

In timp ce fierb ouale, facem maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si 100 gr ulei.

Dupa ce au fiert ouale, le punem in apa rece ca sa se raceasca bine, apoi le curatam de coaja cu atentie.

Dupa ce le-am curatat le taiem in doua pe lungime, scoatem galbenusurile.

Strivim galbenusurile printr-o sita ca sa fie cat mai fine. Daca n-avem sita, le dam pe razatoarea mica.

Amestecam galbenusurile cu pateul, 3/4 din maioneza, ceapa tocata marunt, mustar , sare si piper. Din toate acestea va rezulta o pasta cu care vom umple jumatatile de albus si le asezam pe un platou unul langa altul (inghesuite).

Dupa ce le-am pus pe platou le ornam cu maioneza ramasa, iar peste maioneza, la alegere si dupa imaginatia fiecaruia punem gogosar in otet, masline, albus de ou, patrunjel...

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cosulet cu oua umplute