Tarta cu dovlecei şi branzeturi

de kukibella in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2013 | 4668 vizualizari

 

este delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • ptr.aluat:
  • 250 gr.faina;
  • 150 gr.unt;
  • 50 ml.apa rece;
  • 3 galbenuşuri ;
  • sare
  • ptr.umplutura:
  • 250 gr.smantana alimentara;
  • 3 galbenuşuri;
  • 4 dovlecei;
  • 4 cepe arpagic;
  • 100 gr.branzeturi (gruyere,caşcaval vechi,parmesan);
  • 1 lingura cimbru
  • unt ptr.uns tava;
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei şi branzeturi:

Dovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare;

Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc aprox.2 min.

Se lasa aceasta compozitie la racit;

Faina şi untul rece se framanta,se adauga galbenuşurile,sarea şi apa rece;

Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeşte de maini;

Aluatul se da la rece ptr.30 min.

Forma unsa cu unt se ımbraca cu aluatul. Se preaseaza cu furculita şi se da la cuptorul pre-ıncalzit(165-170 ngrade) pana devine aurie.

Se scoate din cuptor,se pune compozitia şi se da din nou la cuptor(165-170 gr.)ptr.aproximativ 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei şi branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval Sofia,carnati afumati si susan