Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2011 | 3655 vizualizari

 

Păi în foi de ceapă, normal, dar cu variaţiuni, că românul nu e numai poet, ci şi pictor!

 

INGREDIENTE

  • ouă
  • apă
  • foi de ceapă
  • frunze verzi cu modele interesante
  • fire de iarbă
  • ciorapi de nylon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!):

Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală bine cu apa călduţă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine.

Se pun cojile de ceapă(albă, roşie sau amestecate) şi apa într-o cratiţă mai mare, până la jumătate, ca să aveţi loc şi de ouă.Se adaugă ouă şi se acoperă bine.Se fierb la foc mic să nu crape. De când încep să fiarbă se lasă cam 10 minute(depinde cât de tari le vreţi şi cât sunt de mari ouăle).

Se scot cu spumiera, se pun pe hârtie absorbantă şi se ung cu slănină, calde.

Pentru cine le vrea cu modele,  se pun frunze cu forme interesante şi se leagă în ciorap, apoi se fierb în foi  de ceapă. Se pot tăia fire de iarbă şi  se pun la nimereală, apoi în ciorap.

Altă variantă: pe ouăle ude lipiţi foi de ceapă roşii şi galbene, le puneţi în ciorap, fierbeţi ouăle aşa, apoi le vopsiţi cu diferite culori, după indicaţiile de pe pachet.

În foi de ceapa se pot face mai multe ture, se vopsesc bine.

Sărbători fericite!

TIPS-URI

1

Încercaţi în mai multe feluri, e interesant! E o plăcere vopsitul în sine, te simţi creativ! Îţî creşte stima de sine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate