Intr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen.
Invelim coca intr-o folie alimentara si dam la rece 30 min.
Taiem slanina in felii (potrivite) le prajim pana ce se rumeste putin, adaugam ceapa tocata si lasam 1 min sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartoful taiat cubulete, 3 linguri de apa, condimente dupa gust si lasam sa se prajeasca cca 5 min.
Intindem aluatul intr-o foaie pe masa infainata, taiem aluatul in 6 patrate egale.
In formele de briose, (savarine) le tapetam cu hartie de copt, adaugam cate o bucata de aluat in fiecare forma.
Adaugam cate o lingura de umplutura,deasupra spargem cate 1 ou, adaugam patrunjel verde, ardei tocat si dam la cuptorul incalzit pana ce oul este inchegat si aluatul este rumenit.