Oua boieresti

de Lau in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2016 | 3443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g slanina
  • 1 ceapa rosie (mica)
  • 1 cartof
  • sare
  • piper
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • 6 oua
  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri untura
  • 1/2 praf de copt
  • apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua boieresti:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen.

Invelim coca intr-o folie alimentara si dam la rece 30 min.

Taiem slanina in felii (potrivite) le prajim pana  ce se rumeste putin, adaugam ceapa tocata si lasam 1 min sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartoful taiat cubulete, 3 linguri de apa, condimente dupa gust si lasam sa se prajeasca cca 5 min.

Intindem aluatul intr-o foaie pe masa infainata, taiem aluatul in 6 patrate egale.

In formele de briose, (savarine) le tapetam cu hartie de copt, adaugam cate o bucata de aluat in fiecare forma.

Adaugam cate o lingura de umplutura,deasupra spargem cate 1 ou, adaugam patrunjel verde, ardei tocat si dam la cuptorul incalzit pana ce oul este inchegat si aluatul este rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua boieresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce