Ma uitam prin o carte de retete cu leme si am gasit aceasta tarta. Reteta originala contine sunca si nu rosii. Eu am inclocuit sunca cu rosiile deoarece nu aveam sunca … dar voi puteti incerca oricare varianta , depinde cum preferati , eu prefer cu mai multe legume :D . Enjoy !
1. Incinge cuptorul la 220°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de tarta de aprox. 23 cm diametru.
2. Pentru aluat, amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Intinde aluatul si aseaza-l in forma de tarta. Inteapa tarta cu furuclita, din loc in loc. Da la copt pentru 8 minute.
3. Pentru umplutura, incinge uleiul de masline intr-o tigaie apoi caleste ceapa 2-3 minute. Adauga apoi ardeiul gras si rosiile. Caleste totul 5-6 minute.Intr-un vas, bate branza apoi adauga iaurtul, ouale, busuiocul,sare si piper dupa gust. Intinde legumele peste aluat apoi toarna compozitia cu iaurt. Redu caldura cutorului la 180°. Da totul la copt 40-55 minute pana cand e facuta dar in centru este inca usor moale.