Orez Yangzhou

de donpablo in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2013 | 5294 vizualizari

 

Originile exacte ale acestei retete sunt pierdute undeva în istorie. Se crede că a fost inventata cândva în timpul dinastiei Sui (589 - 618 d.Hr.), în orașul Yangzhou din estul provinciei Jiangsu.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciuperci
  • 150 gr. orez basmati fiert in prealabil
  • 100 gr. creveti decorticati
  • 150 gr. mazare prefiarta
  • 150 gr. sunca de Praga
  • 2 oua batute
  • ceapa verde taiata bucati in diagonala
  • 2 lingurite sos de stridii
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • sare
  • ulei vegetal
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Yangzhou:

Intr-o tigaie incinsa se pune 1 lingura de ulei si se calesc  ¾ din ceapa verde, crevetii si ciupercile.

Dupa ce s-au calit se adauga ouale si orezul.

Se amesteca bine.

Adaugam mazarea si sunca apoi se amesteca.

Se presare sare dupa gust.

Se mai adauga o lingurita de zahar, putin piper si 2 lingurite de sos de stridii apoi se amesteca pana cand orezul incepe sa-si schimbe putin culoarea

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Yangzhou" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnaciori subtiri cu garnitura de orez, hrisca si legume