Un deliciu atit cald cat si rece ... perfect pentru un pranz,o cina usoara,la pachet sau chiar la picnic !!!
''Picnicul bucatarasilor''
Orezul il spalam si il punem la fiert in apa rece cu sare, pentru circa 20 minute. Orezul trebuie sa fie fiert al dente. Cand este gata, il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca.
Pieptul de pui il spalam, il stergem cu un servet de hartie, il taiem bucati potrivite ca marime si il prajim. Cand este gata, il scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu putina sare, piper, marar tocat marunt si lapte.
Punem o tigaie antiaderenta cu putin ulei la foc. Cand s-a incins, turnam ouale si le amestecam des astfel incat, cand omleta este gata sa fie maruntita.
In tigaia cu omleta punem orezul si amestecam. Adaugam apoi porumbul (scurs bine de apa din conserva ) si gustam daca mai trebuie sare sau piper.
La urma punem carnea si ceapa verde taiata rondele.
Amestecam totul si servim cu ( sau fara) sos de soia ...depinde de preferintele fiecaruia.
Pofta buna !