Taiem pieptul de pui in bucati potrivite si il punem la fiert in apa rece cu un strop de sare.Spumam si lasam la fiert pana cand carnea este bine facuta.Scoatem carnea , o punem intr-o farfurie si o acoperim astfel incat sa stea calda.
Intr-o cratita punem untul (1 lingura) la incins si adaugam ceapa curatata si taiata marunt si 1 ardei curatat si taiat cubulete. Presaram cu sare si lasam la calit circa 7-8 minute.
In apa in care am fiert carnea punem la fiert orezul(eu folosesc o proportie de 3/1 insa depinde si de calitatea orezului) si amestecul sotat din cratita.Potrivim de sare si lasam pana cand orezul este bine facut.
Deci...carnea este gata...orezul este si el gata...trecem la montarea straturilor.
Ungem un vas(eu am folosit yena) cu unt apoi punem un rand de orez si nivelam bine cu ajutorul unei linguri. Urmeaza un start de carne si un strat de marar verde taiat marunt...inca un strat de orez, altul de carne ,altul de marar si la final incheiem cu un strat de orez. Deasupra asezam cateva rondele de ardei kapia, cateva ramurele de marar verde si un cubulet de unt.
Turnam vinul si dam la cuptorul incins ,la foc mic pentru circa 20 min.Se serveste cald.