Desi am ajuns tarziu acasa nu am renuntat la ideea de a gati orezul gustat la o prietena acum cateva zile..e deliciosssssss :P :P
In putin ulei am calit dovlecelul taiat cubulete, ceapa taiata (nu marunt ci putin mai mare) si morcovul taiat cubulete. Cand uleiul a prins culoarea legumelor (portocaliu) si vedem ca legumele sunt calite adaugam putina apa ( cca.jumatate de pahar) si mai lasam putin pe foc amestecand constant (dar nu lasam sa se topeasca sau sa fiarba prea tare legumele). Apoi adaugam untul si zdrobim pana obtinem un pireu.( eu am folosit blendarul dar si mixerul cred ca merge ; ) ).
In alta oala pregatim orezul cu supa sau apa si cubul Knor. Odata ce orezul este aproape facut adaugam pireul de dovlecel si legume si amestecam bine. Deasupra punem patrunjelul ; ) Se poate papa si asa fara nimik e delicios!!Dar cu ceva carnita langa sau salata e si mai bun :P