Aveam ulei de cocos si doream sa pregatesc ceva bun cu el. Am rasfoit cateva retete si am ales aceata reteta si nu am regretat. A iesit un preparat foarte bun.
Marinarea puiului :
Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza.
Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora.
Gatirea puiului:
Punem uleiul de cocos intr-o tigaie tip wok si amestecam usor cu o lingura de lemn pe foc mediu, pana se topeste.
Adaugam bucatile de pui si tot lichidul folosit la macerat, ceapa verde taiata rondele si ghimbirul taiat marunt. Am acoperit cu capac si din timp in timp am amestecat in wok si am intors bucatile de pui astfel incat sa se partunda carnea.
Dupa ce puiul e patruns aproape complet, adaugam bucatile de kaffir-lime, pasta de curry rosie si frunzele de tarhon verde.
Micsoram focul si mai lasam cateva minute ca sa poata sa se intrepatrunda mirosurile intre ele.
Gatirea orezului :
Punem intr-o cratita antiaderenta apa si sarea pe foc domol.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam orezul spalat impreuna cu usturoiul taiat marunt si acoperim vasul.
Avem grija ca sa nu punem capacul inchis ermetic ca sa nu dea orezul pe foc.
Amestecam usor din timp in timp si cand orezul e fiert, oprim focul.
Rezultatul a fost foarte apreciat de meseni.
1
Sunt foarte incantata de uleiul de cocos , a dat o savoare deosebita puiului .