Pui cu orez

de UrsanMihaela in Pui, 21 Ian 2018 | 2787 vizualizari

 

Aveam ulei de cocos si doream sa pregatesc ceva bun cu el. Am rasfoit cateva retete si am ales aceata reteta si nu am regretat. A iesit un preparat foarte bun.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui :
  • 1 buc. piept de pui, feliat subtire
  • 1 buc. ceapa verde
  • 1/2 lingurita de pasta curry rosie
  • 3 ligurite ulei de cocos (solid)
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1/2 frunza de kaffir-lime
  • 2-3 frunze de tarhon verde
  • Pentru marinata :
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru orez :
  • 250 gr orez
  • 500 ml apa
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 catei de usturoi

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez:

  Marinarea puiului :


    Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza.
    Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora.

Gatirea puiului:

   Punem uleiul de cocos intr-o tigaie tip wok si amestecam usor cu o lingura de lemn pe foc mediu, pana se topeste.
    Adaugam bucatile de pui si tot lichidul folosit la macerat, ceapa verde taiata rondele si ghimbirul taiat marunt. Am acoperit cu capac si din timp in timp am amestecat in wok si am intors bucatile de pui astfel incat sa se partunda carnea.    

   Dupa ce puiul e patruns aproape complet, adaugam bucatile de kaffir-lime, pasta de curry rosie si frunzele de tarhon verde.
    Micsoram focul si mai lasam cateva minute ca sa poata sa se intrepatrunda mirosurile intre ele.

Gatirea orezului :
      Punem intr-o cratita antiaderenta apa si sarea pe foc domol.

   Cand apa incepe sa fiarba, adaugam orezul spalat impreuna cu usturoiul taiat marunt si acoperim vasul.
   Avem grija ca sa nu punem capacul inchis ermetic ca sa nu dea orezul pe foc.

   Amestecam usor din timp in timp si cand orezul e fiert, oprim focul.

Rezultatul a fost foarte apreciat de meseni.

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte incantata de uleiul de cocos , a dat o savoare deosebita puiului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele frantuzesti de pui