Este o reteta a matusii mele,e specific Italian,sunt atat de buni....yammyyyyyy....am facut reteta impreuna cu ea cand a fost la mine...adica reteta este facuta prin mai:)))
Carnea de vita se amesteca cu cea de porc,se pun condimentele si se formeaza burgeri rotunzi si turtiti.Se pun pe o farfurie.
In tigaie punem untul si bucatiile de burgeri impreuna cu untul.Se lasa cate putin pe fiecare parte.(Eu am flosit 2 tigai pentru 8 bucati de burger,dar s-au restrans si am folosit dupa aia doar o tigaie.)
Rosiile decojite le bagam in robotul de bucatarie,le facem pasta si punem rezultatul in tigaie.Se acopera si se lasa la foc mic sa fiarba circa 15 minute.
Pe fiecare burger se pune cate o felie de cascaval,iar in sos mai punem 2 felii maruntite.
Se lasa pe foc pana se topeste cascavalul,iar sosul devine gros.
Se serveste cu cartofi natur
1
Daca sunt lasati prea mult burgeri se intaresc.
2
Verificatii cu o furculita intepandu-i.