Orez cu carne de miel la cuptor

de Silvioara in Oaie, 9 Mai 2012 | 12039 vizualizari

 

Veti spune poate ca a trecut Pastele... Da, numai ca eu am pastrat in congelator cateva pachetele cu carne de miel, stiind ca este foarte buna in dieta copiilor. Asa ca voi continua sa mai gatesc carnita de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 - 1kg carne de miel pt friptura (eu am avut o pulpita portionata)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 lingura bulion
  • 1 cana orez bine spalat
  • 2 cani apa
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel si marar tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de miel la cuptor:

Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce carnea este bine patrunsa (frageda).

Scoatem carnea pe un platou si punem orezul in zeama in care a fiert mielul, amestecand mereu cu lingura pana ce orezul a inflorit putin si a absorbit tot sucul din cratita.

Luam cratita de pe foc, amestecam orezul cu bucatile de carne, bulionul si verdeata tocata, potrivim de sare si piper si transferam amestecul intr-un vas de yena (sau il lasam in aceeasi cratita).

Adaugam doua cani de apa (folosind aceeasi cana cu care am masurat si orezul) si dam la cuptor pana ce orezul este bine fiert si a scazut bine (aprox. o ora).

Pentru cei care prefera, in amestecul de orez se pot pune si 2-3 linguri de vin alb.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (9)

susu 1

09.05.2012, 22:42

Minunat, si da, mai am si eu o pulpa la congelator si am salvat reteta, interesant

Silvioara 1

10.05.2012, 08:29

Poftiti, poftiti la masa! Susu, sa stii ca le-a placut copiilor...

susu 1

10.05.2012, 09:33

saptamana viitoare voi face si eu dupa aceeasi reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Berbecut la vas roman