Orez cu carne de miel la cuptor

de Silvioara in Oaie, 9 Mai 2012 | 12259 vizualizari

 

Veti spune poate ca a trecut Pastele... Da, numai ca eu am pastrat in congelator cateva pachetele cu carne de miel, stiind ca este foarte buna in dieta copiilor. Asa ca voi continua sa mai gatesc carnita de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 - 1kg carne de miel pt friptura (eu am avut o pulpita portionata)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 lingura bulion
  • 1 cana orez bine spalat
  • 2 cani apa
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel si marar tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de miel la cuptor:

Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce carnea este bine patrunsa (frageda).

Scoatem carnea pe un platou si punem orezul in zeama in care a fiert mielul, amestecand mereu cu lingura pana ce orezul a inflorit putin si a absorbit tot sucul din cratita.

Luam cratita de pe foc, amestecam orezul cu bucatile de carne, bulionul si verdeata tocata, potrivim de sare si piper si transferam amestecul intr-un vas de yena (sau il lasam in aceeasi cratita).

Adaugam doua cani de apa (folosind aceeasi cana cu care am masurat si orezul) si dam la cuptor pana ce orezul este bine fiert si a scazut bine (aprox. o ora).

Pentru cei care prefera, in amestecul de orez se pot pune si 2-3 linguri de vin alb.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

susu 1

09.05.2012, 22:42

Minunat, si da, mai am si eu o pulpa la congelator si am salvat reteta, interesant

Silvioara 1

10.05.2012, 08:29

Poftiti, poftiti la masa! Susu, sa stii ca le-a placut copiilor...

susu 1

10.05.2012, 09:33

saptamana viitoare voi face si eu dupa aceeasi reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie la tigaie