Am primit niste anghinare si m-am gandit cum sa-i fac mai simplu si bun,imi plac tare si se zice ca sunt buni la ficat, se fac in mai multe feluri,in ulei,in otet,umpluti,etc,dar eu acum am facut cat mai simplu am putut,sper sa va placa si sa cautati sa va cumparati, eu cu greu gasesc, dar din cand in cand se intampla sa primesc. Pofta mare!
Este foarte bun chiar daca e simplu de preparat,curatam anghinarele bine de cojile care sant tari,curatam si cotorul ca e foarte bun si el,ii taiem in patru si curatam si puful din mijloc,le frecam repede cu lamaie ca sa nu se oxideze,si le lasam cateva minute in apa cu lamaie,apoi punem o cratita cu apa la fiert si cand fierbe apa adaugam si anghinarele,un pic de sare si lasam sa fiarba pana vedem ca s-au inmuiat feliile si cotorul,verificam cu furculita.
Intre timp punem si o alta cratita mai marisoara la foc cu ceapa taiata fin,usturoi,orezul,si cartofii curatati si taiati cubulete,punem si apa c-am pana la mijlocul cratitei,vinul dulce si lasam sa fiarba bine orezul,punem si foaia de dafin,patrunjelul sau leusteanul,sare,piper. Cand e gata orezul si cartofii luam laoparte si punem in farfurie condimentand si cu uleiul de masline o lingura si jumate ajunge la portie,deci scoatem si anghinarele calde cu strecuratoarea si le asezam in farfurie,langa orez,se poate si amesteca in orez,dar mie imi place si asa. Pofta mare!