Orez bulgaresc

de violeta30 in Mancaruri de post, 27 Sep 2015 | 7067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar rosu
  • 1/2 dovlecel
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri de bulion
  • carne
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez bulgaresc:

Spalam, curatam ceapa si o taiem cubulete, dupa care o calim in ulei. Adaugam gogosarul, dovlecelul si apoi carnea taiata cubulete (eu am folosit carne de porc). 

Rosiile le decojim, le taiem cuburi, le amestecam cu bulionul si o cescuta de apa si le adaugam peste legumele calite cu carnea. Potrivim de sare si condimente. Lasam sa fiarba bine.

Orezul se spala si se lasa in apa cam 10 minute. Scurgem apa si adaugam peste legume.

Dam focul mic si lasam sa fiarba cu capac. Daca a scazut lichidul, amestecam in vas. Este de preferat sa folosim un vas antiaderent. Cand s-a umflat orezul este gata.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez bulgaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ksenya 1

29.09.2015, 09:59

Furculision 1

05.10.2015, 14:41

Eeeiiii ! Parca era vorba de retete de post...

violeta30 1

05.10.2015, 15:16

Furculision nu inteleg de ce nu le arhiveaza unde trebuie. Eu am bifat retete cu carne. Mai am o reteta cu carne pe care mi-a adaugat-o la dulciuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu soia