Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

de oanapl in Mancaruri de post, 15 Noi 2017 | 9066 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă am luat-o de la Anca_rm căreia îi mulțumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia granulată
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 1 ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 25 g fulgi de drojdie inactivă
  • sare
  • piper
Portii: 23
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din soia cu dovlecel (de post):

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească.
Dovlecelul îl cureți de coajă și îl dai pe răzătoarea mică și îl storci bine de apă.
Granulele de soia le pui într-un robot de bucătărie și le macini.
Într-un bol, pui granulele de soia măcinate, dovlecelul răzuit, ceapa răzuită pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul pisat și fulgii de drojdie. Asezonezi cu sare și piper și apoi omogenizezi totul foarte bine.
Din compoziție, formezi chifteluțe și le așezi pe tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălit la 180 de grade C și lași 25-30 de minute ca să se rumenească ușor.
Scoți tava din cuptor și lași chifteluțele să se răcească puțin, apoi le transferi pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale manastiresti