Daca doriti ceva foarte elegant, colorat si delicios sau daca pur si simplu cautati un meniu vegetarian si foarte nutritiv, va invit sa descoprim impreuna orezul brun in combinatie cu legumele sote. Oricare ar fi varianta pe care ati ales-o, sunt perfect convisa ca va fi o incantare.
Am pus la fiert porumbul – am folosit porumb proaspat, pe care l-am pus la fiert si cand a fost gata doar am curat boabele si am inlaturat coceanul.
Pasul urmator a fost sa pregatesc fasolea verde la aburi – am folosit pastai proaspete, necongelate. Le-am curat, spalat si taiat pe jumatatea lungimii lor si le-am pregatit la aburi, intr-o sita deasupra unei cratite cu apa. Le-am lasat la aburi cam 15 de minute cat sa ramana al dente, daca doriti sa fie mai moi, le mai puteti pastra deasupra focului.
Am taiat ciupercile felii cu tot cu mare parte din piciorus, iar conopida am desfacut-o in buchetele.
In timpul acesta am pus orezul brun la fiert cu o cantiate suficienta de apa. Apoi am pus o tigaie foarte intinsa si incapatoare pe foc si am turnat ulei de porumb atat cat sa acopere fundul tigaii. Am asezat conopida si ciupercile in tigaie si am asezat un cap deasupra tigaii. Am lasat sa se inmoaie la abur, la foc mic pentru 10 minute. Apoi am adaugat si boabele de porumb si pastaile de fasole in tigaie. Am asezat iarasi capacul pe tigaie si am mai lasat la foc inca 15 minute.
Am spart doua oua intr-un castron, le-am batut bine ca pentru omleta si le-am rasturnat in tigaie peste legume. Am amestecat cu lingura pentru ca oul sa se imprastie uniform si sa nu se prinda de fundul tigaii. Va trebui sa invartim usurel cu lingura pentru a nu strica aspectul legumelor.
Cand s-a facut si oul, am oprit focul si am adaugat condimente dupa gust.
Intre timp s-a fiert si orezul, doar l-am scurs si l-am condimentat cu un praf de tarhon, sare, chilli si mult curry.