Cinnabon: rulouri cu zahar brun si scortisoara

de tarasmariana in Dulciuri, 17 Apr 2015 | 2781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 4 pahare faina (200g/paharul)
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 200g zahar brun
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 pliculete vanilie
  • 25 g drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabon: rulouri cu zahar brun si scortisoara:

Amestecam faina, drojdia si zaharul vanilat. In laptele cald, adaugam ouale un pic batute, se adauga in faina si se framanta adaugand untul moale cate putin.

Se acopera aluatul si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Punem aluatul pe masa de lucru, se mai framanta putin. Intindem aluatul cu sucitorul 30cm latime, 40cm lungime.

Ungem aluatul cu unt topit, zaharul se amesteca cu scortisoara, preseram peste foaia de aluat.

Rulam aluatul foarte incet, inlaturam marginile si incepem sa taiem din 4 in 4 cm. Asezam bucatelele intr-o tava rotunda.

Pe fundul tavii, punem hartie de copt. Le lasam sa mai creasca 10-15 minute. Incalzim cuptorul la 180° le dam la cuptor   timp de 30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabon: rulouri cu zahar brun si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

18.04.2015, 14:48

Ce bune-s astea!

tanyapatap 1

18.04.2015, 16:34

IMI PLAC MULT.

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Inimioare