O mancare foarte buna. Multumesc Tavi de reteta,.
Cuptorul se aprinde si se lasa sa se incalzeasca.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o tigaie la calit in putin ulei. Cand e calita asa sticloasa se adauga ciupercile taiata marunt. Se adauga putin delikat si sare, condiment din ciuperci si se amesteca pana cand apa ce au lasat-o scade. Intre timp punem apa la foc si preparam mamaliga cum obisnuiti sa nu fie foarte tare.
Peste ciuperci se adauga usturoiul pisat, apoi patrunjelul si mararul tocat si se mai amesteca bine si se stinge focul.
Pe masa se pun toate ingredientele pe care le vom folosi, adica mamaliga, ciupercile si un vas in care trebuie sa formam straturi din mamaliga si ciuperci.Intr-o cratita am folosit eu se unde fundul ei cu putin ulei peste care se pune un strat de mamaliga. Apoi am pus un strat de cascaval si feta ras dupa care am adaugat ciupercile. Am facut patru straturi, ultimul fiind de mamaliga iar deasupra cascavalul.Se da la cuptor pentru 30 minute.
Se scoate afara cand s-a rumenit si se taie cu grija sau se ia cu o paleta.
Se presara patrunjel tocat peste si pentru un plus de gust am folosit si smantana:))
O bunatate de mancare!!! Nu credeam sa fie asa de buna dar m-am inselat.Merita incercata!!! Mesenii mei au fost tare incantati de mancarea asta:))
Pofta buna!!!