Ciuperci cu mamaliguta la cuptor

de biancas76 in Mancaruri de post, 24 Iun 2010 | 9423 vizualizari

 

O mancare foarte buna. Multumesc Tavi de reteta,.

 

INGREDIENTE

  • 700 g ciuperci ( am pus champinion alb, brun si ciuperci pleurotus)
  • 1 pachet faina mamaliga
  • 2 cepe
  • 1 capatana mica usturoi
  • patrunjel
  • marar
  • condiment din ciuperci (ciuperci uscate si pisate -optional)
  • putin delikat (knor)
  • ulei de masline
  • 200 g amestec de cascaval si feta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu mamaliguta la cuptor:

Cuptorul se aprinde si se lasa sa se incalzeasca.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o tigaie la calit in putin ulei. Cand e calita asa sticloasa se adauga ciupercile taiata marunt. Se adauga putin delikat si sare, condiment din ciuperci si se amesteca pana cand apa ce au lasat-o scade. Intre timp punem apa la foc si preparam mamaliga cum obisnuiti sa nu fie foarte tare.
Peste ciuperci se adauga usturoiul pisat, apoi patrunjelul si mararul tocat si se mai amesteca bine si se stinge focul.
Pe masa se pun toate ingredientele pe care le vom folosi, adica mamaliga, ciupercile si un vas in care trebuie sa formam straturi din mamaliga si ciuperci.Intr-o cratita am folosit eu se unde fundul ei cu putin ulei peste care se pune un strat de mamaliga. Apoi am pus un strat de cascaval si feta ras dupa care am adaugat ciupercile. Am facut patru straturi, ultimul fiind de mamaliga iar deasupra cascavalul.Se da la cuptor pentru 30 minute.
Se scoate afara cand s-a rumenit si se taie cu grija sau se ia cu o paleta.
Se presara patrunjel tocat peste si pentru un plus de gust am folosit si smantana:))
O bunatate de mancare!!! Nu credeam sa fie asa de buna dar m-am inselat.Merita incercata!!! Mesenii mei au fost tare incantati de mancarea asta:))
Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu mamaliguta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci la cuptor