Negrese cu cremă de brânză

de andreeapintea in Prajituri, 21 Feb 2013 | 6045 vizualizari

 

Rapide şi simple, negresele sunt preferatele noastre, iar variantă cu cremă de brânză - stil cheesecake, este absolut delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 225 grame cremă de brânză
  • 50 grame zahăr pudră
  • 5 ml extract de vanilie
  • Compoziţia de negresă
  • 115 grame ciocolată neagră
  • 115 grame unt
  • 150 grame zahăr brun
  • 2 ouă uşor bătute
  • 50 grame făină
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese cu cremă de brânză:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi pregătim o tavă de 20 cm cu hârtie de copt.

Pentru crema de brânză vom mixa oul, vanilia şi crema de brânză folosită – eu am ales de această dată mascarpone, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.

Pentru a face compoziţia negresei, topim pe aburi ciocolata neagră şi untul. Când ciocolata şi untul s-au topit şi am obţinut o cremă lucioasă şi mătăsoasă, înlăturăm de pe foc şi adăugăm zahărul. Mixăm pentru ca zahărul să se dizolve, iar mai apoi adăugăm treptat cele două ouă, mixând foarte bine după fiecare. În cele din urmă adăugăm şi făina şi folosindu-ne de o paletă de plastic sau silicon amestecăm uşor, uşor, încorporând făina.

Turnăm în tavă aproximativ 3 sferturi din compoziţia de negresă şi o nivelăm. Adăugăm crema de brânză, iar în final restul compoziţiei de negresă. Cu un beţişor, scobitoare sau coadă de lingură, amestecăm straturile negresei noastre pentru a obţine un efect marmorat.

Coacem pentru 30-35 minute. O lăsăm să se răcească în tavă, iar apoi o tăiem în pătrăţele şi o servim cu multă poftă.

TIPS-URI

1

se pot folosi ouă de prepeliţă în locul ouălor de găină - înlocuirea făcută de mine este de 1 ou găină - 4 ouă prepeliţă

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese cu cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

andreeapintea 1

24.02.2013, 16:00

O tavă de 20 de cm - adica una mai mică, dacă vrei să o faci in tavă normală pentru un cuptor clasic recomand să faci o porţie şi jumătate.

Raluca57 1

25.02.2013, 15:54

Am facut-o, s-a si terminat! F gustoasa, dar cam sfaramicioasa mi-a iesit mie. Multumesc, Raluca

andreeapintea 1

26.02.2013, 09:48

Pentru a nu fi sfarmicioasa iti recomand sa o lasi sa se raceasca complet inainte de a o taia, chiar cateva ore sau de seara pana dimineata si sa o tai cu un cutit bine ascutit cu lama dreapta, fara zimti. Ma bucur ca v-a placut gustul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu menta