Chec de ciocolata cu banane

de Giana in Prajituri, 8 Mar 2014 | 4809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 oua mari
  • 120 g unt topit si racit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 banane mari zdrobite (300 g)
  • 85 g ciocolata alba data prin razatoarea mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de ciocolata cu banane:

Se amesteca ingredientele uscate. Separat se mixeaza bananele zdrobite cu ouale, untul topit si esenta de vanilie. Cu o spatula amestecam usor compozitia cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat de chec omogen. Adaugam in compozitia de chec fulgii de ciocolata.

Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul incins la 180 grade C si se coace la foc mediu 60 minute (se face proba cu scobitoarea).

Checul se poate glazura cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec fondant de ciocolata, banane si pere