Amandine

de Maria68 in Prajituri, 19 Mar 2013 | 12828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • Crema:
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 3 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 4-6 linguri lapte
  • 1 esenta de rom
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana  devine o crema spumoasa. Se adauga cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom. Compozitia  se toarna intr-o tava (mai mica ) si se coace in cuptorul incins in prealabil.

Crema:

Toate  ingredientele se fierb la un loc mic. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu un unt sau margarina frecata spuma.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom.

Deasupra decoram cu sos de ciocolata ( inventia Laurei Sava)!
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Tabita _ 1

26.03.2013, 00:37

Valclaudia 1

06.07.2013, 07:36

LA MULTI ANI! Foarte fain arata amandinele tale!

babi5 1

28.08.2013, 19:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine