Va spun d la inceput ca aceasta este o reteta raw-vegana extraordinara, care se prepara super rapid, mai mult decat delicioasa, foarte sanatoasa si nu ingrasa! Ei, ce ziceti...v-am convins s-o incercati si voi, mai ales ca pe caldurile astea, nu prea iti mai vine sa incingi cuptorul, dar parca nici nu refuzam asa o minunatie, nu?
Pt. glazura:
Am amestecat intai substantele uscate intr-un bol, apoi am adaugat mierea si am inceput sa framant totul cu mana, ca sa obtin un aluat faramicios si lipicios, dar care se poate cu usurinta modela in bombonele, la nevoie. Datorita faptului ca aluatul meu inca nu se putea aduna bine, a mai fost nevoie sa adaug inca 2 linguri de apa. Am amestecat bine cu mainile, apoi am rasturnat aluatul pe blatul putin umezit cu apa. Am intins1 foaie din aluat (cam de 3 degete grosime), cu ajutorul sucitorului de lemn putin umezit. Am taiat forme rotunde (voi puteti alege orice forma doriti) din aluat, pe care apoi le-am plasat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la rece, timp in care am preparat glazura: am pus intr-un bol uleiuil de cocos, am adaugat mierea, extractul de vanilie si cacao cruda, am amestecat bine cu telul pana am obtinut o compozitie ca ciocolata topita.
Am scos de la rece negresele mele raw si le-am glazurat cu ciocolata falsa. Am dat din nou tava la rece inca 10 minute, cat sa se intareasca putin ciocolata.
Am decorat cu zmeura proaspata din gradina si frunzulite de menta, le-am transferat pe o tava mai frumoasa, am savurat fiecare cat o minunata negresa, iar pe restul le-am pastrat in frigider pana la urmatoarea pauza de dulce...care a venit mai repede decat ma asteptam:)
Enjoy!