Aromata, pufoasa, extrem de delicioasa! Am adaugat si cateva caspune congelate ca tot aveam prin frigider :)
Mai intai, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma. Separat mixam untul moale ( se poate folosi si margarina Unirea) impreuna cu zaharul. Adaugam si galbenusurile si mai mixam cateva minute sa se incorporeze bine.Amestecam compozitia cu galbenusuri cu albusurile batute spuma. Adaugam treptat faina, cacaua si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta si turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam la racit, apoi portionam negresa si departam putin fiecare prajitura.
Turnam deasupra lor crema de ciocolata topita cu laptele pe baie de aburi. Deasupra presaram si capsune tocate marunt.
Pofta buna!
1
Eu am folosit capsune congelate, dar capsunele proaspete sunt si mai aromate.
2
Daca nu aveti capsune, folositi nuca maruntita.
3
Tava mea a fost una mare, de 28/30, daca folositi una mica, injumatatiti cantitatile!