Daca va place foarte mult dovleacul, probabil ca veti vrea sa incercati si aceasta budinca. Mie personal imi place atat de mult ca nu ezit sa-l savurez in orice combinatie. De data aceasta am vrut sa consumam dovleacul si pe post de leguma, nu doar in prajituri si iata ce-a iesit :)
Am folosit o jumatate de dovleac marisor pe care crud l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Desigur ca puteti folosi ce cantitate de dovleac doriti, aceasta reteta nu este standard.
Am pus dovleacul dat pe razatoare la foc mic intr-o cratita incapatoare cu putin ulei pentru wok. Nu este nevoie sa folosim foarte mult ulei pentru ca si dovleacul are uleiul sau si isi va mai lasa si el.
Va fi nevoie sa amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand ca sa nu se prinda si ca sa se pregateasca repede.
Intre timp am pregatit ciupercile – adica le-am curatat si le-am sectionat in felii subtirele cu tot cu o parte din piciorus.
Cand dovleacul a inceput sa-si lase zeama, am adaugat si feliile de ciuperci in cratita. Am mai amestecat cu lingura pret de cam 7 minute pentru a se pregati si ciupercile. Nu este nevoie sa lasam amestecul mai mult timp pe foc fiindca dovleacul fiind fierbinte, practic va inabusi ciupercile.
Cand a fost gata am adaugat sare dupa gust, un praf de piper alb si tarhon.
Se serveste alaturi de preparate picante, salate sau muraturi.
Noi am servit cu o lingura de „Ketch-up de casa foarte picant” deasupra – reteta pe care am prezentat-o si aici si pe www.gatituleojoaca.net.