Pentru prima prajitura preparata la multicooker, sunt incantata de cum a iesit!
Am incercat sa nu depasesc cu mult cantitatile din reteta prezentata in carte, dar puteam sa mai adaug la gramaje ca era loc destul pentru mai mult.
Pentru blat: am pus intr-un vas, ciocolata maruntita, untul si uleiul si am pus vasul pe aragaz la foc mic.
Am mestecat continuu cu o spatula de lemn pana cand s-au diluat si s-au omogenizat ingredientele, apoi am dat vasul deoparte de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia, doar putin, pana am pregatit restul ingredientelor.
Intr-un bol am pus ouale cu putina sare si zaharul si le-am batut bine cu telul pana cand au devenit spumoase.
Am adaugat ciocolata topita, calduta fiind, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.
La final am potrivit gustul cu esenta de cafea si am adaugat nuca taiata.
Am uns vasul cu putin ulei si am rasturnat compozitia pentru blat in el.
Am apasat butonul "MENU" si am selectat programul "BAKE"
Am apasat butonul "Temperature" si am potrivit la 180 grade.
Apoi am apasat butonul "COOKING TIME" si am selectat pentru 45 de minute, dupa care am apasat butonul "START" si am inchis capacul.
Dupa scurgerea timpului, cand aparatul a trecut pe modul "KEEP WARM", am deconectat de la sursa de curent, am ridicat butonul de deasupra pentru a se raci incet si am mai lasat prajitura in vas cateva minute, dupa care am scos vasul si am lasat prajitura in el pana s-a racit complet, apoi am rasturnat-o pe platou.
Pentru glazura am pus toate ingredientele intr-un vas la foc incet si am amestecat pana cand s-au diluat si omogenizat, apoi am intins glazura peste prajitura si am ornat cu fulgi de ciocolata alba.
Este foarte buna la cafeaua de dimineata si nu numai!
1
A nu se scoate prajitura din vas pana nu se raceste!