Negresa la Multicooker

de Merisor in Prajituri, 30 Oct 2013 | 7286 vizualizari

 

Pentru prima prajitura preparata la multicooker, sunt incantata de cum a iesit!
Am incercat sa nu depasesc cu mult cantitatile din reteta prezentata in carte, dar puteam sa mai adaug la gramaje ca era loc destul pentru mai mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr faina
  • 100 gr nuca taiata
  • esenta de cafea
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 25 gr ciocolata dulce
  • 20 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata alba
  • putin ulei pentru uns vasul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa la Multicooker:

Pentru blat: am pus intr-un vas, ciocolata maruntita, untul si uleiul si am pus vasul pe aragaz la foc mic.

Am mestecat continuu cu o spatula de lemn pana cand s-au diluat si s-au omogenizat ingredientele, apoi am dat vasul deoparte de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia, doar putin, pana am pregatit restul ingredientelor.

Intr-un bol am pus ouale cu putina sare si zaharul si le-am batut bine cu telul pana cand au devenit spumoase.

Am adaugat ciocolata topita, calduta fiind, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.

La final am potrivit gustul cu esenta de cafea si am adaugat nuca taiata.

Am uns vasul cu putin ulei si am rasturnat compozitia pentru blat in el.

Am apasat butonul "MENU" si am selectat programul "BAKE"

Am apasat butonul "Temperature" si am potrivit la 180 grade.

Apoi am apasat butonul "COOKING TIME" si am selectat pentru 45 de minute, dupa care am apasat butonul "START" si am inchis capacul.

Dupa scurgerea timpului, cand aparatul a trecut pe modul "KEEP WARM", am deconectat de la sursa de curent, am ridicat butonul de deasupra pentru a se raci incet si am mai lasat prajitura in vas cateva minute, dupa care am scos vasul si am lasat prajitura in el pana s-a racit complet, apoi am rasturnat-o pe platou.

Pentru glazura am pus toate ingredientele intr-un vas la foc incet si am amestecat pana cand s-au diluat si omogenizat, apoi am intins glazura peste prajitura si am ornat cu fulgi de ciocolata alba.

Este foarte buna la cafeaua de dimineata si nu numai!

TIPS-URI

1

A nu se scoate prajitura din vas pana nu se raceste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

camelia75 1

05.11.2013, 21:10

Azi am facut si eu la Multicooker prajitura si a iesit excelenta,dar parca-i mai frumoasa a ta!!!

anyana 1

10.03.2014, 14:14

Care este secretul unei prajituri pufoase la Multicooker? Eu am incercat vreo patru prajituri diferite pana acum, inclusiv aceasta, si nu mi-au iesit. La fund arsa, la mijloc aluat si abia pe margimi avea consistenta unei prajituri.
La aceasta prajitura am urmat exact cantitatile si pasii descrisi aici.

Merisor 1

10.03.2014, 14:45

Anayana, nu stiu sa-ti raspund la intrebare, am scris tot ce a fost de spus in reteta
Poate multicookerul tau nu coace bine, ce pot sa zic?
Cred ca pozele sunt concludente, nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu visinata si nuci