Zilele trecute era pe prima pagină o rețetă de clătite, făcute de Simona. Mi-ați făcut o poftă grozavă, așa că am pregătit și eu o porție. Nu am folosit rețeta Simonei, pentru că nu aveam toate ingredientele în casă, dar au ieșit delicioase și ale mele. După ce le-am scos din cuptor le-am lăsat puțin să se răcorească și când să le pozez ia-le de unde nu-s. :D
Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se întinde bine. Se lasă compoziția să se rumenească pe ambele părți și apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. La fel se procedează cu toate clătitele.
Se pune într-un bol brânza cu smântâna, zahărul și esența de lămâie și se amestecă bine. Se adaugă stafidele. Cu această cremă se ung clătitele.
Se împachetează clătitele, prin rulare apoi se pun într-un vas termorezistent uns cu unt. Smântâna se amestecă cu zahărul măcinat și ouăle. Amestecul se distribuie uniform peste clătite.
Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 30-40 de minute.
Eu le-am pudrat cu zahăr după ce s-au răcit, dar nu e neapărat necesar.