Negresa cu nuca si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 23 Feb 2015 | 23585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 15 linguri de lapte
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri cacao
  • 210 gr faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 90 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata alba
  • 100 gr miam miam cu cafea sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • nuca de cocos pentru decor
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca si glazura de ciocolata:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine spuma. Incorporam galbenusurile, apoi cacaoa, nuca macinata, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de mai sus. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam usor cu o paleta de silicon in compozitia cu galbenusuri. Ungem cu unt o tava, o tapetam cu hartie de copt de 24/37 cm. Turnam compozitia, o nivelam, introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa 30-35 de minute, facem testul cu scobitorea si daca este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. O taiem bucati potrivite.

Glazura: Rupem ciocolata alba si cea amaruie intr-un bol de inox. O punem pe baie de aburi pana se topeste. Luam vasul de pe foc, adaugam miam miam-ul, de la temperatura camerei, amestecam. Cu o lingurita punem pe fiecare bucata de negresa glazura, apoi decoram cu nuca de cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

25.02.2015, 21:46

Nu sunt cele mai grozave poze Corina, dar m-am obisnuit deja cu asta

Rocsi 1

25.02.2015, 21:47

Catalina

Rocsi 1

25.02.2015, 21:47

Multumesc Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata alba