Desert negresa ciocolatoasa

de Panacris in Prajituri, 28 Mai 2022 | 4299 vizualizari

 

Mno să nu fiți haplea ca și mine! Când am parcurs cantitatea ingredientelor pentru această rețetă, m-i s-au părut că-s prea puține, așa că am dublat! 2 ouăăăăă .... :D
Mare greșeală am făcut :D Până la urmă am împărțit ingredientele uscate în două boluri, am urmat apoi pașii, în fiecare bol, apoi am îmbinat  cele doua aluaturi într-un bol mai mare, ca se se echilibreze toate ingredientele! ;)  Să nu faceți ca mine!!!  

 

INGREDIENTE

  • Lapte cca. 280 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr tos cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 60 ml,
  • Făină alba de grâu 000 ccaa. 250 g,
  • Esență de rom 1 fiolă sau o lingură,
  • Pudră de cacao neagră 55 g,
  • Unt cca. 60 g,
  • Sare de mare ½ linguriță.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată neagră cca. 100 g,
  • Unt cca. 50 g.
  • Pentru topping:
  • Zmeură liofilizată ( uscată/deshidratată) cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa ciocolatoasa:

Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se ce înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și esența de rom și se amestecă ușor.

Apoi se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu puțin unt/ulei și pudrată cu făină.

Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade, până ce trece testul scobitorii.

Se însiropează prăjitura cu cca. 250 ml lapte rece și se lasă la răcit.

Pentru glazură:

Se topește ciocolata întru vas la Bain Marie, timp de 2 minute după ce fierbe, amestecându-se continuu, apoi se toarnă peste prăjitură.

Se decorează cu zmeură liofilizată sau se lasă simplă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

31.05.2022, 17:16

Laurici, brownie încă n-am prestat. Așa că nu știu să compar! Dar te asigur ca tare buna si ciocolatoasă, colgele au crezut ca am cumpărat-o de la cofetărie!

oanapl 1

02.06.2022, 20:32

Delicioasă!

Rocsi 1

02.06.2022, 20:50

Oricand merge o bucatica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresă cu caramel şi piure de castane