O minunată negresă dulce acrișoară. Inițial am plecat de la rețeta lui GabyD, http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-72657.html, dar am adapat-o pe parcurs cu ce ingrediente am avut la îndemână. Senzațională de bună. Mulțumesc GabyD, pentru pașii expliciți în modul de preparare!
Într-un vas încăpător se pun: zahărul, zahărul vaniliat, apa minerala, dulceața de agrișe, uleiul, praful de copt, făina și pudra de cacao, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Între timp se pregătește aparatul minunat de gătit Crock-Pot, se conectează la sursa de curent, se pune hârtie de copt în vas, se toarnă aluatul obținut, se uniformizează. Fructele de kiwi curățate de coajă, se taie în sferturi și se așează în aluat.
Se programează aparatul la de gătit Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 L la meniul ”LOW” pentru 3.50 ore. După cca. 2 ore rotește vasul, cum ne spune draga GabyD, la 180 grade ca să se coacă uniform prăjitura și se șterge capacul vasului de condensul obținut.
După ce trece testul scobitorii, negresa se scoate din vas, se lasă să se răcească apoi se porționează ;) Spor, răbdare și poftă bună.