Negresa cu glazura de cafea si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 3 Noi 2013 | 6339 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 250-300 g faina
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata amaruie plus 50 g pentru glazura
  • 3 oua
  • praf de copt
  • 200 g nuci
  • o jumatate de punguta de stafide
  • 50 g alcool dulce pentru a pune stafidele la inmuiat
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de cafea si ciocolata:

Nucile le-am prajit si le-am pisat bine. Stafidele de pun la inmuiat. 

Untul, cicolata si laptele  se pun pe foc la baie de aburi. Cand se topesc se dau de-o parte.  Se adauga cacaoa si zaharul amestecate. Se omogenizeaza bine si se pun la foc din nou. Cand au dat in primul clocot se dau la rece.

Dupa ce compozitia se raceste se adauga ouale pe rand, ou cu ou ( ou, omogenizare, ou si tot asa), apoi se pune faina si praful de copt. La final se pune esenta de rom, nucile pregatite si stafidele. Se unge o tava ( eu am folosit o tava ronda din aluminiu) cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 30 minute. Se scoate si se da la racit. 

Peste prajitura se adauga glazura de cafea realizata dupa retetahttp://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cafea-52940.html si apoi glazura de ciocolata:  o lingurita de unt si ciocolata se pun la topit. Cand este gata se lasa la racit si se pune peste glazura de cafea peste prajitura.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Giana 1

04.11.2013, 08:52

O negresa nu refuz niciodata

RuxyRux 1

04.11.2013, 20:27

O minunatie! Deliciu draga mea!

alilianaa 1

05.11.2013, 07:07

Dia, Giana, Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post