Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de laura_n in Multicooking, 19 Iun 2019 | 4210 vizualizari

 

Pentru cafeaua de dimineata sau lapticul piticilor, va poftesc la o felie generoasa de Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.


A fost gata in 40 minute, fara batai de cap, fara a face caldura in bucatarie, dar mai ales fara a fi nevoie sa stau cu ochii pe ea timp in care mi-am vazut de treaba.
Mai multe despre acest aparat util gasiti aici >>>  http://bit.ly/2MsBeu5

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina de grau
  • 1 praf sare
  • 150 gr indulcitor natural
  • 4 lg cacao neagra
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 250 ml lapte acru
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 gr afine proaspete
  • 100 gr smantana grasa
  • 100 gr crema de branza
  • 1 lg indulcitor pudra
  • pt decor:
  • fructe proaspete
  • bomboane
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Intr-un castron se amesteca faina cernuta impreuna cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca usor. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Afinele spalate se incorporeaza in compozitie. Se pregateste o forma de copt din silicon cu diametrul de 18 cm.

In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se asaza gratarul din inox si o cana cu apa. Se asaza pe gratar forma de copt cu compozitia de negresa.
Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Manual si timpul de 40 min, cu presiune High.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca, apoi va trece automat pe programul selectat.

Dupa cele 40 minute, aparatul va emite semnalul sonor semn ca negresa este coapta. Aparatul se deconecteaza de la curent, apoi se lasa 15-20 minute sa se elibereze aburul, apoi cu atentie, cu ajutorul unei manusi de bucatarie si un cleste, se desface supapa de aburi pentru a elibera aburul ramas. Se desface capacul si se scoate.

Cu ajutorul unui stergar, se scoate forma de copt cu negresa si se lasa la temperat pana a doua zi.

A doua zi se mixeaza spuma smantana pana devine pufoasa si capata consistenta, apoi se adauga crema de branza si indulcitorul. Negresa se garniseste cu crema de branza si se decoreaza cu fructe proaspete si bomboane colorate. Este absolut delicioasa, umeda si ciocolatoasa, perfecta atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Negresa se portioneaza dupa ce s-a racit complet.

2

Se poate savura si cu inghetata daca nu agreati crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.06.2019, 21:06

La tine este bine sa le faci la muticooker, ca nu trebuie sa le pazesti si nu se mai ard! Ce faina ar fi o bucatica de la rece!

laura_n 1

20.06.2019, 09:51

Multam frumos tuturor!
La mine este esentiala treaba asta cu pazitul )))))))))

dantes 1

21.06.2019, 07:30

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune