Pentru cafeaua de dimineata sau lapticul piticilor, va poftesc la o felie generoasa de Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
A fost gata in 40 minute, fara batai de cap, fara a face caldura in bucatarie, dar mai ales fara a fi nevoie sa stau cu ochii pe ea timp in care mi-am vazut de treaba.
Mai multe despre acest aparat util gasiti aici >>> http://bit.ly/2MsBeu5
Intr-un castron se amesteca faina cernuta impreuna cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca usor. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca pana la omogenizare. Afinele spalate se incorporeaza in compozitie. Se pregateste o forma de copt din silicon cu diametrul de 18 cm.
In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se asaza gratarul din inox si o cana cu apa. Se asaza pe gratar forma de copt cu compozitia de negresa.
Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Manual si timpul de 40 min, cu presiune High.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca, apoi va trece automat pe programul selectat.
Dupa cele 40 minute, aparatul va emite semnalul sonor semn ca negresa este coapta. Aparatul se deconecteaza de la curent, apoi se lasa 15-20 minute sa se elibereze aburul, apoi cu atentie, cu ajutorul unei manusi de bucatarie si un cleste, se desface supapa de aburi pentru a elibera aburul ramas. Se desface capacul si se scoate.
Cu ajutorul unui stergar, se scoate forma de copt cu negresa si se lasa la temperat pana a doua zi.
A doua zi se mixeaza spuma smantana pana devine pufoasa si capata consistenta, apoi se adauga crema de branza si indulcitorul. Negresa se garniseste cu crema de branza si se decoreaza cu fructe proaspete si bomboane colorate. Este absolut delicioasa, umeda si ciocolatoasa, perfecta atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
Sa va fie de folos!
1
Negresa se portioneaza dupa ce s-a racit complet.
2
Se poate savura si cu inghetata daca nu agreati crema de branza.