Nectar de corcoduse

de anuta in Sirop / Compot, 18 Iun 2019 | 7703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de corcoduse coapte
  • 500 g zahar
  • apa cat sa le acopere in craticioara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de corcoduse:

Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol.
Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele, apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc domol, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare, fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

19.06.2019, 18:04

Panacris 1

19.06.2019, 20:09

Rocsi 1

19.06.2019, 20:55

Ce as servi si eu acum un pahar de nectar, de la rece!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]