Sirop de visine cu menta

de Lia_ in Sirop / Compot, 21 Iun 2014 | 16797 vizualizari

 

In premiera am facut si eu sirop de visine si nu orisicum, ci aromat cu menta. Pentru ca prepar asa ceva pentru prima oara, voi scrie recomandarile lui Bucatar Maniac care m-a convins sa incerc, prin sfaturile pe care le-a facut publice. Puteti procura special in acest scop cirese sau visine, sau asa cum recomand, dar rezulta cantitate mica, am folosit o parte din cel mult care ramane de la visinele care fierb pt.dulceata. Sucul apare inevitabil atunci cand scoatem samburii si imediat ce punem fructele la fiert.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru suc de visine/cirese
  • 0,5 kg de zahar
  • menta proaspata (cam 10 frunze sau mai mult)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine cu menta:

1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in primul sfert de ora vor lasa o gramada de suc. Ei bine, colectezi o parte din acest sirop cu un polonic si il strecori printr-o sita. Spun o parte (cam jumatate), pentru ca mai trebuie sa ramana si pentru dulceata. 

2. Acest sirop, il fierbi cu zahar, pana cand scade aproape la jumatate sau ceva mai multa cantitate daca il intrebuintezi doar pentru bautura, nu si penttru prajituri. Va rezulta mai fluid dupa racire si se va dizolva mai repede in apa, altfel este gros, usor gelifiat. 

3. Spre sfarsit, adaugi o mana mica de frunze de menta (vreo 10 sau mai multe daca il vrei puternic aromat, se va dilua cu apa oricum).

4. Apoi il pui in sticle curate si sterilizate care se inchid ermetic (vezi la reteta de dulceata de visine cu zahar putin cum se sterilizeaza sticlele si borcanele).  

5. Optional, poti sa adaugi conservant (in cantitatea indicata de producator) sau aspirina. 

6. Pentru ca nu am facut foarte mult sirop, si nu va fi depozitat pentru mult timp in camara, eu am preferat sa nu adaug nimic in el.

7. Torni in pahar sirop si apa dupa gust, adaugi gheata si cateva frunze de menta sau o felie de lamaie si gata! :)

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Daca faci special doar sirop, fierbe ciresele cu tot cu samburi (foarte bine spalate bineinteles) si apoi le dai prin sita.

2

Meta se poate inlocui cu vanilie baton, scortisoara, lamaie, va fi la fel de parfumat.

3

Siropul de visine/cirese daca este bine legat, se poate folosi ca topping la inghetata, prajituri, se poate folosi in creme, sau se poate folosi la preparaea unui delicios suc foarte racoritor cu apa plata sau carbogazoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de vişine