Napolitana

de DIANA B in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 10506 vizualizari

 

Cotrobaind prin PC , am gasit o poza care era singurica si plangea de mama focului ... n-avea titlu , n-avea nici frati si nici surori , era o ... ceva , dar imi amintesc foarte bine ca era aromata , parfumata si usor de executat (parca eu fac ceva laborios ... neeeeeeeeea , n-ai sa vezi ) , asa ca m-am hotarat sa v-o spun si voua ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rahat , diverse culori
  • 1 lamaie mareee
  • 1 pachet unt 85% grasimi
  • 1 pachet foi Lica
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana:

Lamaia se spala foarte  bine , se taie-n bucati si impreuna cu untul de la temperatura camerei si cu rahatul , se da(am scris corect) prin masina de tocat , obtinandu-se o pasta frumos colorata si tare parfumata , care se amesteca foarte bine ptr o buna omogenizare . Pe un taietor sau planseta  , se aseaza o foaie de napolitana peste care cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si bine umezit in apa foarte  rece , se intinde un strat de ,,crema" ; continunadu-se cu o alta foaie si crema ........ pana la terminarea acestora . Se da napolitana la rece , chiar si pana a doua zi , cand foile vor fi moi si vor putea fi portionate romburi  sau patrate .

Este o reteta foarte simpla , cu ingrediente putine , dar foarte aromata si ... enjoy

PS Regret ca n-am poze si-n sectiune ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat