Am incercat sa fac din nou o alta reteta de macarons ( dupa multe incercari :D) si de data aceasta mi-au iesit asa cum mi-am dorit !:x
Pentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care o turnam peste bezea si amestecam cu o paleta de silicon. Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul! Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii de marime dorita, eu am facut si mai mari si mai mici. Lasam la uscat 1 ora, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 160°C cu ventilatie pentru 12 minute. Cand sunt gata scoatem covorasul din tava si lasam sa se raceasca direct pe masa. (foto) Doar cand sunt reci se dezlipesc usor de pe covoras!!! Unim cochiliile 2 cate 2 si le umplem cu crema dorita, eu am pus un ganache de ciocolata alba.
Pentru crema: Frisca fierbinte impreuna cu vanilia o punem peste ciocolata alba taiata marunt in 3 transe, pentru a obtine o crema fina, peste adaugam gelatina hidratata in apa rece si topita 2 secunde la microunda, iar la final adaugam frisca rece (lichida) peste crema, omogenizam, acoperim totul in folie de plastic in contact cu crema pentru a nu forma crusta si dam la rece 2 ore. Dupa ce este gata mixam la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa si aerata. O punem intr-un pos si umplem cochiliile de macarons. Sper sa va inspire si sa va reuseasca!