Muschiulet in sos vanatoresc

de gaby_duceag in Porc, 16 Oct 2009 | 11210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • una bucata muschi
  • sunculita
  • masline
  • 2 morcovi
  • doua cepe medii
  • una capatâna usturoi
  • foi de dafin,
  • 4 linguri pasta de tomate
  • piper alb pisat
  • piper negru boabe
  • paprica sau boia de ardei iute
  • o cutie ciuperci,
  • un pahar de vin rosu
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet in sos vanatoresc:

Preparare muschi : se taie muschiul pe mijloc si se desface ca pe peste,obtinând astfel o bucata dubla ce nu trebuie sa
depaseasca un deget grosime. Din loc în loc întepam carnea cu cutitul facând mici orificii.
Se taie apoi cubulete mici din sunca, un morcov,o ceapa si usturoi,de marime egala cu orificiile facute
în carne. Se introduc alternativ câte un cubulet din fiecare si jumatati de masline,în orificiile din carne.
Muschiul astfel pregatit se aseaza într-o tava în care se pune pentru început un pahar cu apa si uleiul.
Preparare sos : într-un bol se dilueaza putin pasta de tomate,în care se presara piperul alb si paprica dupa gustul fiecaruia.
Jumatate din cantitate se toarna peste muschi,iar restul în tava. În tava se mai pun masline întregi,restul
de usturoi,celalalt morcov taiat rondele,cealalta ceapa taiata fideluta,câteva bucatele de sunca,2-3 foi de
dafin maruntite,piper boabe si ciupercile din cutie.

Se baga tava la cuptorul încalzit putin în prealabil si se lasa 40 de minute la foc mare,întorcând din când în când bucata
de muschi,pe o parte si pe alta. Dupa ultima întoarcere se toarna deasupra si paharul de vin rosu si se mai lasa 10 min.

Se scoate pe un platou pe care se scurge si sosul din tava. Se orneaza cu frunze de salata si ridichi taiate rondele.
Se poate servi atât cald cât si rece cu piure sau mazare înabusita.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet in sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de porc la cuptor cu sos de ciuperci