Am pregatit zilele trecute aceasta masa penru baieti, eu care postesc m-am saturat din priviri si din amintiri :) . Mananc foarte rar carne de porc, extrem de rar as zice dar nu as refuza un muschiulet de porc la cuptor caruia ii place sa fie alintat cu cele mai fine si aromate retete si te rasplateste in schimb cu o aroma si o textura aparte.
Se condimenteaza muschiletul de porc cu sare si piper proaspat macinate, adaugam putina boia si boabe de piper intregi si o lingurita de semnite aromate ( ienibahar, coriandru, chimen).
Se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna peste vinul si uleiul. Pentru genul acesta de fripturi folosesc amestec de 4 uleiuri, eu il cumpar in aceasta forma dar se poate si combina acasa din ulei de floarea soarelui in cantitate preponderenta, ulei de masline, ulei de struguri si ulei de rapita in cantitati mai mici care au rolul de a duce un plus de aroma si a modifica timpul de ardere .
Eu am facut in cantitate mai mica, puteti sa puneti mai mult vin alb daca faceti in cantitate mai mare. Am lasat la cuptorul preincins la 220 de grade timp de 20 de minute cu vasul acoperit si apoi inca 20-25 de minute descoperit sa se rumeneasca bine, turnand din cand in cand peste el compozitie din vas . Dupa ce l-am scos din cuptor am mai presarat peste el cateva seminte aromate si patrunjel verde.
Eu l-as fi mancat feliat cu un sos picant langa si cu niste legume caramelizate baietii au vrut cu cartofi prajiti si cu un sos facut din usturoi zdrobit mixat cu sare, smantana, iaurt, piper si marar. Cum clientul nostru e stapanul nostru a fost servit cu cartofi prajiti si sos alb de usturoi.