Vremea frumoasa de afara si voia buna m-au inspirat pentru aceasta reteta. :) Recunosc, in primele dati cand am gatit vita am esuat, insa odata ce inveti sa o prepari nu ai cum sa mai dai gres.
Voi incepe descrierea individuala a fiecarui preparat din farfurie.
Creamy spinach
Caliti in putin ulei de masline ceapa taiata marunt si catetii de ustori tocati la fel de marunt. Adaugati apoi spanacul, smantana si parmezantul si mai lasati pe foc 3-4 minute. Luati tigaia de pe foc si treceti la urmatorul preparat.
Vita
Am invelit fiecare bucata de muschi in prosciutto crudo si am tras-o individual in tigaie (fara ulei sau unt), pe toate partile, pana a capatat o culoare aramie, dupa care am introdus bucatile de carne in cuptorul preincalzit (220 grade) pentru aproximativ 7-8 minute.
Cartofii
Taiati felii subiti cartofii si atentie sa nu ii spalati dupa ce ii taiati, ci doar inainte, intrucat isi pierd amidonul si devin lipiciosi. Puneti intr-o tigaie untul si caliti cartofii pana devin aurii si putin crocanti amestecand din cand in cand. Nu uitati sa condimentati cu sare si piper.
Dupa ce toate preparatele au fost gata, am realizat plating-ul: 2 linguri de spanac peste care am asezat cate un muschi de vita, apoi o felie de bacon, iar la final cateva felii de cartofi. Am servit carnea alaturi de putin sos sweet chilli, insa la fel de bine puteti face o reductie de otet balsamic sau vin.
Sper ca v-am facut pofta.
Un weekend minunat!