Musaca din varza creata

de Panacris in Mancaruri cu carne, 23 Sep 2016 | 5237 vizualizari

 

Nah, varza asta creata e specifica zonei Banatului și Transilvaniei, adică zona de sud si vest a României ;) Greu am găsit-o aici în răgățime :((( Noroc cu LIDl :D Mi-am încercat ”norocul” în urmă cu vreo câteva luni în urmă, să prepar Zmeilor, ce am savurat în copilărie, vinerea :D, mâncare din varză creață și cartofi, aromatizați cu multe semințe de chimen :D  Nah, n-am avut succes, așa că am recurs la ingredientul secret :D ”carnea” și am pus de un fel de ”musaca” din varză creață și mix de carne tocată, aromatizată cu pudră de chimen;) Se pare că am reușit să-i împrietenesc cu varza creață și aroma de chimen ;) Abia am apucat  o poză de prezentare ;) Spor și poftă bună! Paranteza :D In timp ce scriam reețeta, ca-n vremurile buneeee (2009....), ascultam pe fundal o melodie, si refrenul era ”tot acasă mă întorc” :D ;) adică tot la Bucătăraș.ro mă întorc, deși o perioadă, am cam dezerdat :(  Off, să revin, asta era o rețetă pentru noul concurs marca Bucataras.ro "Ziua cand imi rasfat nevasta", 

 

INGREDIENTE

  • Varză creață 1 bucată, cca. 2000 g, Carne tocată mixtă vită/porc 1000 g, Ceapă 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Ulei de măsline cca. 3 linguri, Ouă 2 bucăți, Sare de mare cu ierburi, Boia de ardei dulce, Piper proaspăt măcinat, Pătrunjel verde 1 legătură, Mărar verde 1 legătură, Bulion din roșii cca. 1000 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din varza creata:

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la dinstuit în puțin ulei de măsline și apă, la foc mediu, neacoperit, cca. 10 minute. Carnea tocată se adaugă în amestecul de ceapă și ardei și se lasă la gătit cca. 10 minute, amestecându-se continuu. După ce carnea și legumele s-au rumenit se asezonează cu mirodeniile și ouăle.

Între timp varza creață se curăță și se taie fideluță.

Într-un vas înalt, sau într-o tava încăpătoare, se începe ”montarea” musacalei: un strat de varză tocată (crudă), un strat din amestecul de carne, tot așa până se termină ingredientele :D ;) Bulionul se amestecă cu verdețurile și se toarnă uniform peste musacaua din varză creață.

 

Musacaua se dă la gătit la cuptor cca. 60 min. la 200 grade, acoperită. Se servește ca atarre sau cu smântână ;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din varza creata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

27.09.2016, 23:44

O, ce mare bunatate...la musaca din varza creata nu m-am gandit! Imi place!

miki_a 1

28.09.2016, 00:02

Cristina, , bine ai revenit la noi! Arata grozav de apetisant preparatul tau iar amestecul de condimente e super!

Valclaudia 1

28.09.2016, 05:49

tare, tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida