Tarta Bolognese

de BuburuzaBubu in Mancaruri cu carne, 19 Iun 2012 | 7573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 faina
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 3- linguri de apa rece
  • 1 ceapa
  • 100 gr morcovi
  • 150 gr praz
  • 400 gr carne tocata ,porc& vita
  • 350 ml suc de rosii
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir de cimbru plus 1 oregano
  • 100 ml lapte
  • 100 gr branza de oaie
  • 50 gr cascaval ras
  • sare,piper si un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Bolognese:

Prima data preparam sucul de rosii: punem intr-un bol sucul de rosii, tocam marunt patrunjel, cimbru si oregano si adaugam peste suc, condimentam cu sare si piper. Mixam cu un mixer vertical pentru 1 minut.

Tocam marunt ceapa, morcovii si prazul rondele. Intr-o tigaie cu peretii inalti punem 2 linguri de ulei si prajim carnea pentru 4 minute, adaugam ceapa si morcovii, se mai caleste inca 2-3 minute. Adaugam sucul de rosii si prazul, se lasa la fiert (foc mediu) pentru 5 minute.

Condimentam cu sare si piper si se lasa la racit.

Intre timp framantam aluatul din: faina, un ou, un praf de sare, apa si unt. Facem o bila din aluat si o invelim in folie alimentara, o tinem in frigider 30 minute.

Se unge o forma de tort detasabila( 26 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Aluatul se roleaza pe blatul de lucru unde am pus putina faina. Se îmbraca forma cu foaia de aluat si se înteapa cu o furculita din loc in loc. Restul de oua se bat bine cu un praf de sare si muscat, adaugam laptele si amestecam bine.

Intr-un castron pasam branza de oaie cu o furculita si o punem in tigaie peste carne. Punem compozitia din tigaie in forma si adaugam masa de lapte. Presaram cu cascaval si bagam tarta in cuptorul incalzit la 200 C pentru 30-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si vinete