Tare mult le-a placut baietilor mei acest gen de musaca!
Mi-au zis ca asa vor sa o prepar de acum inainte si mi-au dat nota maxima, ca mai nou acum mi se dau note la mancare :))))
Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare.
Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame.
Nu uitam sa indepartam spuma care se formeaza deasupra.
Dupa ce s-au fiert bine, scurgem toata apa, adaugam untul taiat cubulete si putin busuioc maruntit si ii pasam bine, apoi ii diluam cu laptele caldut.
Pentru umplutura, curatam si tocam legumele marunt si le calim in ulei incins, adaugand si putina apa, cativa stropi.
Adaugam carnea cand legumele se patrund usor si presaram piper, cimbru si sare.
Lasam carnea pe foc pana cand este bine preparata si o amestecam din cand in cand.
Tocam leurda marunt precum si patrunjelul verde si le adaugam peste carnea tocata, spre finalul prepararii, odata cu ketchupul.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, asezam 2/3 din piure, apoi adaugam amestecul de carne si legume si acoperim cu restul de piure.
Batem cele doua oua cu putina sare, adaugam si smantana si le turnam peste piureul din vas.
Razuim cascavalul deasupra si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand mancarea se rumeneste frumos deasupra.
Noi am servit musacaua cu rosii si branza, dar este foarte buna si servita cu muraturi.
1
Leurda poate fi inlocuita cu cativa catei de usturoi, pentru cine nu o agreaza.
2
Daca in timpul prepararii carnii rezulta prea mult lichid, acesta se va scurge, pentru a nu iesi musacaua prea moale.