Musaca de cartofi la cuptor – rețetă simplă și gustoasă

de Bucataras in Vita, 23 Dec 2025 | 98 vizualizari

 

Pentru azi iti propunem o rețetă de musaca de cartofi cu carne tocată, preparată la cuptor. Simplă, gustoasă și explicată pas cu pas.
Pentru a pregati Musaca de cartofi la cuptor – rețetă simplă și gustoasă sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocata, cartofi, ceapa, morocovi, rosii, cascaval, smantana.
Gătitul este plăcere — curățenia de după… mai puțin. Chanteclair devine coechipierul oficial al celor care gătesc acasă: un ajutor vizibil, simpatic și eficient.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Musaca de cartofi la cuptor – rețetă simplă și gustoasă:
  • 500 gr carne tocata de vitel
  • 800 gr cartofi rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou + 1 lingura smantana
  • 20 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi la cuptor – rețetă simplă și gustoasă:

Cum se prepara aceasta Musaca de cartofi la cuptor – rețetă simplă și gustoasă:

Pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil. Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.

Intre timp, pune uleiul intr-o tigaie incapatoare si lasa-l sa se incinga.

Adauga ceapa taiata cubulete si las-o 2-3 minute sa se inmoaie. Adauga apoi morcovul ras si lasa-l sa se inmoaie.

Pune carnea tocata, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce, apoi lasa pe foc cam 15 minute, pana ce se evapora apa lasata de carne.

Adauga rosiile in bulion si mai lasa sa fiarba 10 minute, pana ce carnea este fiarta.

Ia tigaia de pe foc si lasa carnea sa se raceasca 10 minute, apoi adauga patrunjelul tocat si un ou batut.

Amesteca bine.

Curata cartofii de coaja si taie-i rondele.

Unge cu unt doua vase individuale termorezistente si pune cateva feliute de unt. Pune un strat de cartofi, unul de carne, apoi iar un rand de cartofi. Mai adauga cateva felii subtiri de unt, apoi iar un strat de carne si la final ultimul strat de cartofi.

Amesteca oul cu smantana si imparte compozitia deasupra celor doua vase de musaca.

Presara cascaval ras deasupra si pune vasele in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru 20 de minute, pana ce cascavalul se gratineaza frumos.

Mulțumită formulei sale super-puternice, Degresantul Universal îndepărtează grăsimea, murdăria și curăță în profunzime orice tip de depunere, chiar și pe cele mai persistente, de pe toate suprafețele. Datorită pulverizatorului special, care funcționează și cu flaconul orientat invers, poți ajunge în cele mai inaccesibile locuri fără să întorci bucătăria cu susul în jos și fără „acrobații” inutile. Îl poți folosi pe orice, pentru că funcționează peste tot.

Mai multe detalii aici: https://chanteclair.it/en/product_category/universal-degreaser/

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi la cuptor – rețetă simplă și gustoasă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

RODIMUR 1

23.12.2025, 08:29

Tare bună...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]