Musaca de cartofi si vinete cu carne

de Nadyne in Mancaruri cu carne, 12 Noi 2016 | 12856 vizualizari

 

 Este o mancare "grea", dar foarte gustoasa. Si pentru ca nu o prepar foarte des, o pregatesc "nesanatos", nedietetic... :). Este o bomba calorica, intr-adevar, dar consumata ocazional si cu moderatie, sa zicem ca e permisa.

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mari
  • 1 vanata
  • 1kg carne tocata9porc, vita sau amestec)
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • pasta de tomate(2 linguri) sau rosii in bullion(1/2 cutie)
  • 200 g smantana
  • 2 rosii
  • ulei
  • cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si vinete cu carne:

      Pentru inceput, pregatim carnea.

   Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade tot sucul. Adaugam pasta de tomate sau rosiile, verdeata si condimentele, dupa gust si mai lasam pe foc cateva minute, apoi dam la racit. Compozitia nu trebuie sa mai aiba lichid.

    Intre timp, curatam cartofii, ii spalam si-i taiem rondele, apoi ii prajim usor. Ii scoatem pe servet absorbant.

    Vanata se spala si se taie si ea rondele. Se prajesc feliile in ulei si se scot, asemenea cartofilor, pe servet absorbant.

    Dupa ce s-a racit carnea, adaugam in compozitie doua oua batute si amestecam energic pentru a se omogeniza cum trebuie.

   Incepem sa montam musacaua: intr-o tava unsa usor cu ulei, asezam primul strat de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, urmeaza un strat de vinete, cealalta jumatate din compozitia de carne si ultimul strat de cartofi.

   Turnam deasupra cele doua oua batute cu smantana(optional, putem adauga si cascaval ras), ornam cu rondele de rosii si dam la cuptor, preincalzit, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si vinete cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu cartofi si capere