Tot e sezonul umpluturilor!!!
Ceapa si morcovul se curata, apoi se dau pe razatoarea fina. Se pun la calit in ulei de masline, cca. 5 minute, se adauga carnea tocata, orezul ales si spalat lasandu-se la foc mic, cca. 10 minute, pana se evapora tot lichidul. Dupa ce s-a racorit compozitia de carne se adauga oul, se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce.
Intre timp se curata dovleceii de coaja, se taie in doua si se miezul si eventualele seminte. Ardei se taie in doua si se curata de seminte. Se umplu legumele cu amestecul de carne, apoi se pun intr-un vas rezistent la caldura, bulionul se dilueaza cu apa turnandu-se peste legumele umplute.
Legumele umplute se tin la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu. Dupa gust se servesc cu iaurt, smantana sau cascaval ras deasupra. Pofta buna!