Musaca de cartofi si carne

de corina241 in Vita, 19 Dec 2010 | 25741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 600 g carne tocata amestec(vita + porc)
  • 3 oua
  • 150 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • 1 cub de unt
  • 2 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si carne:

Cartofii se curata de coaja,ii taiem rondele si-i dam un clocot in apa cu sare.Scoatem cartofii cu ajutorul unei palete si-i scurgem de apa.

Intr-un bol punem carnea tocata,incorporam 1 ou batut,usturoiul pisat,sarea si piperul.

Pregatim un vas ce poate fi introdus la cuptor,il ungem cu unt si apoi punem un stat de cartofi rondele,un strat din amestecul de carne si apoi iarasi feliile de cartofi.

Sucul de rosii impreuna cu un pahar de apa se toarna in tava pana astfel incat sa treaca usor de cartofii aflati deasupra.

Introducem la cuptor 30 minute.Scoatem apoi vasul si adaugam 2 oua batute cu 2 linguri d ecascaval ras deasupra si dam iarasi la cuptor pana se formeaza o crusta usor rumenita.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca rumenita cu cascaval