Din seria "Retete preparate la multicooker" vin cu aceasta delicioasa musaca, inspirata de la reteta Bylaurei.
E prima data cand fac asa o combinatie la musaca(lapte + smantana) de regula eu o prepar mai light, cu apa, dar aceasta a iesit foarte, foarte gustoasa.
Multumesc, Laura pentru inspiratie!!!
Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/musaca-de-cartofi-cu-pui-52875.html
Mai intai spalam bine cartofii si ii punem la fiert pe aragaz, in apa cat sa-i acopere.
Ii lasam pe foc pana incep sa se patrunda la testul cu furculita si intre timp pregatim restul ingredientelor la multicooker.
Curatam ceapa si o taiem solzisori, iar morcovul cubulete.
Punem ulei in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul FRY pentru 20 de minute.
Cand uleiul incepe sa sfaraie adaugam ceapa si morcovul si amestecam usor cu spatula din dotare.
Adaugam carnea tocata, cand ceapa devine translucida si asezonam cu sare si condimente.
Mestecam continuu in vas, pentru a se praji carnea uniform si din cand in cand mai picuram apa calduta sa nu se prajeasca prea rau ingredientele ci mai bine sa le inabusim, e mai sanatos asa.
Cand incepe sa se coloreze carnea, adaugam ketchup-ul.
Dupa expirarea timpului, scoatem vasul din aparat si mutam ingredientele in alt vas.
Intre timp s-au fiert si cartofii pe care ii scurgem si ii trecep prin jet de apa rece sa ii putem curata mai repede.
Curatam cartofii si ii taiem cubulete.
Presaram peste ei putina sare si putin rozmarin.
Batem cele doua oua intr-un bol, le diluam cu laptele, apoi adaugam smantana, mararul si patrunjelul tocate si omogenizam.
Punem in vasul multicooker-ului un rand de cartofi, un rand de carne tocata, compozitie de oua si smantana si tot asa pana la epuizarea ingredientelor, dar ultimul strat sa fie de cartofi si oua cu smantana deasupra.
Introducem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE, asa am ales eu pentru ca am considerat ca prepar o budinca.
Setam temperatura la 180 grade si timpul la 30 de minute pentru ca ingredientele sunt prefierte deja, doar ouale trebuie sa se prepare si sa se formeze ca o crusta deasupra.
Dupa expirarea timpului, scoatem vasul din aparat si rasturnam musacaua pe un platou.
Presaram deasupra cascaval ras si servim.
Este de-a dreptul delicioasa!!!!!
1
Foile de dafin se vor inlatura din ingrediente atunci cand transferam carnea tocata in alt vas.
2
Vasul multicooker-ului se poate unge cu putin ulei inainte de a se asambla musacaua(la mine nu a mai fost cazul).