o mancarica vesela si colorata pentru micii mofturosi!
Se fierb legumele intregi fara coaja si se paseaza separat.Se prepara un piure galbui din cartofii fierti si pasati si galbenus de ou fiert tare si sfarimat sau trecut printr-o strecuratoare(impingeti galbenusul cu degetul mare prin strecuratoarea de ceai).Amestecati acest piure galben cu putin unt, lapte si un praf de sare.Aceasta va fi ''baza''.
Separat se face un alt piure din morcovul fiert si pasat bine care se amesteca cu un pic din piureul de cartof.Acesta va fi un piure portocaliu.Apoi pregatim si cel de-al treilea piure, cel verde astfel:din cateva frunze de spanac bine spalate , oparite in apa clocotita cu putina sare, le scurgem si le pasam apoi amestecam si aceste frunze cu putin din piureul de cartof.Punem cartof fiindca se leaga mai bine.
Apoi punem intai piureul de cartofi intr-o farfurie adanca colorata (eu am folost una albastra )si pe margine asezam alternand bilute verzi si portocalii din piureul cu spanac si respectiv din cel cu morcov.