Ori de cate ori sunt in pana de idei, pregatesc musaca de cartofi cu carne, imi place ca o putem servi ori ca fel principal, dar si precum o gustare rece, este la fel de gustoasa.
Cartofii curatati ii punem la fiert.
Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa se rumeneasca putin. Adaugam in tigaie carnea tocata si mirodeniile si de asemenea lasam carnea sa prinda culoare, dupa care adaugam rosiile (taiate cubulete) si apa si lasam la inabusit pret de cateva minute, pana scade apa si sucul de la rosii.
Cand cartofii sunt aproape fierti, le oprim focul, cand s-au racorit, ii taiem in felii potrivite si asezam un strat pe toata suprafata tavii de copt.
Cand s-a racorit putin umplutura, adaugam un ou si cateva fire de patrunjel (tocate marunt) si amestecam, apoi rasturnam umplutura in tava si o intindem pe toata suprafata, asezam deasupra inca un strat de felii de cartofi si bagam tava la cuptor (foc mediu).
Cand cartofii incep sa se rumeneasca, adaugam smantana (amestecata cu un ou batut si cateva fire de patrunjel) si folosind o pensula intindeti amestecul pe toata suprafata. Tava mai merge la cuptor pentru cateva minute.
Cand musacaua a prins o crusta aurie, ii oprim focul.
1
Musacaua de cartofi este buna atat calda cat si rece si o servim atat ca fel principal cat si ca o gustare.
2
Reteta iese la fel de gustoasa daca folosim carne tocata in amestec porc+vita sau doar vita.